Van Gölü'nün korunmasına dikkat çekmek için Gevaş ilçesine giden aktivist ve dağcılar, 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmandı.
Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'ne dikkat çekmek için her hafta farklı bir noktada etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede Van ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen yaklaşık 50 grup üyesi, Gevaş ilçesine geldi. Grup üyeleri, burada Toros Dağları'nın bir uzantısı olan Kavuşşahap Dağlarının en yüksek noktası olan 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmandı. Yaklaşık 6 saat süren tırmanışın ardından dağcılar zirveye ulaşmayı başardı. Üyeler, Artos Dağı'nın zirvesinde Van Gölü'nün eşsiz manzarasına karşı hatıra fotoğrafı çekti.
"Zirvede müthiş bir Van Gölü manzarası var"
Konuya ilişkin konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, gerçekleştirmiş oldukları etkinlikte Van Gölü'nün temiz kalmasına dikkat çektiklerini belirtti. Yaklaşık 6 saatlik yorucu bir yolculuktan sonra Artos Dağı'nın zirvesine ulaştıklarını ifade eden Önen, "Zirvede müthiş bir Van Gölü manzarası var. Bu yüzden gerçekten tırmanmaya değdi. Herkesin bu ana, bu güzelliğe şahit olması gerekiyor" dedi.
"Tırmanış zorlu ama keyifliydi"
Artos Dağı'nın zirvesine 50 kişilik bir ekiple çıktıklarını dile getiren grup üyelerinden Tuba Beyhan ise "Ekibimizin içinde yeni olan arkadaşlarımız da var. Tırmanış bazı noktalarda biraz zorlu geçti. Ama çok keyifliydi. Şu güzelim manzaraya değdi. Bize bu imkanları sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 3 bin 537 rakımlık bir manzaradan, 'Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın' demek istiyorum" diye konuştu.
Yorucu bir yolculuğun ardından zirve yaptıklarını söyleyen grup üyelerinden Cüneyt Aksu da zirvedeki görüntünün muhteşem olduğunu kaydetti.
Van Gölü için 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmanıldı
Van Gölü'nün korunmasına dikkat çekmek için Gevaş ilçesine giden aktivist ve dağcılar, 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmandı.
Yayınlanma :
18.09.2023 12:00
Güncelleme :
18.09.2023 12:00


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: