Göz kuruluğunun, göz yaşının yetersizliği durumu olduğuna dikkat çeken Manisa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları hekimi Op. Dr. Okan Taşkın, "Gözyaşının yetersizliği durumunda gözlerde yanma, ağrı, yabancı cisim hissi, batma, kızarıklık gibi şikayetler oluşmaktadır. İlerleyen yaşlarda daha sık görülen göz kuruluğu, bulunduğunuz yerde klima varsa ya da sigara içilmiş bir ortamda daha fazla görülmektedir. Göz kuruluğu bazen ağız kuruluğu ile birlikte olabiliyor bu duruma 'Sjögren Sendromu' denilmektedir. Bu şekilde ağız kuruluğu ve göz kuruluğu bir arada olduğunda Romatolojik hastalıklar açısından araştırma yapmak gereklidir." dedi.
"Basit bir göz muayenesi ile tanı konulabilir"
Göz kuruluğunda, basit bir göz muayenesi ve biyomikroskoskop ile bu tanıyı koyabiliyoruz. Tedavisinde ise şikayetine yönelik olarak öncelikli olarak suni gözyaşı damlası kullanmakta bazen mevcut gözyaşını koruyabilmek için gözyaşını boşaltan kanallara tıkaç koyulabilmektedir. En son olarak da gözyaşı bezlerindeki salgıyı artıran ve iltihabı azaltan ilaçlar son seçenek olarak kullanılabilmektedir. Göz kuruluğunu önlemek için, ekrana bakma süresini azaltmak önemli ayrıca odalarda nemlendirici cihazlar kullanılabilir. Gözlerde yanma, kuruluk hissi, yabancı cisim hissi gibi şikayetler varsa mutlaka bir göz muayenesi olunmalıdır." diye konuştu.
Uzmanından göz kuruluğu uyarısı
Manisa Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları hekimi Op. Dr. Okan Taşkın göz kuruluğuna dair açıklamalarda bulundu. Taşkın, "Gözlerde yanma, kuruluk hissi, yabancı cisim hissi gibi şikayetler varsa mutlaka bir göz muayenesi olunmalıdır." dedi.
Yayınlanma :
19.02.2024 13:52
Güncelleme :
19.02.2024 13:52
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: