Milyonlarca sebze fidesi profesyonel ellerde üretiliyor
Erzincan Bahçe Kültürleri Enstitüsü seralarında milyonlarca sebze fidesi üretiliyor, üretilen fideler bölgede çevre illere satılıyor.
Yayınlanma :
29.04.2025 14:00
Güncelleme :
29.04.2025 14:00


Erzincan Bahçe Kültürleri Enstitüsü seralarında milyonlarca sebze fidesi üretiliyor, üretilen fideler bölgede çevre illere satılıyor.

Erzincan Bahçe Kültürleri Enstitüsü’ne ait seralarda yıllık 1 milyon kapasite ile fide üretimi yapılıyor. Profesyonel olarak yapılan fide üretimi ile sebzecilik üretimi geliştirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda Erzincan Bahçe Kültürleri Enstitüsü fide üretimi yapan resmi kuruluşları içerisinde zirvede yer alıyor.

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Samet Karataş, enstitünün sahip olduğu seralar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak söz konusu seraların münferit çalışmalar için kullanıldığını kaydetti. Enstitü Müdürü Karataş, "Şu anda bin 500 dekar alanda fide üretimi yapıyoruz. Yıllık bir milyon civarı fide üretim kapasitemiz var. Bu bir milyon fideyi de bölgemizin sorumlu illerinde projelendirip satışını yaparak kullanıyoruz. Seralarda sebzecilik üretimini geliştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Karataş, enstitüde bölgenin ekolojisine uygun fidelerin geliştirilmesi ve belirlenmesi için performans denemeleri de yapıldığının altını çizdi.

Fide üretiminin profesyonel ellerde kontrollü olarak yapıldığını belirten Karataş, Bahçe Kültürleri Enstitüsü olarak olması muhtemel olumsuzluklara karşı da gerekli önlemleri aldıklarını aktardı. Karataş, "Fide üretimi yapan resmi kuruluşlardan sayılıların içerisinde yer alıyoruzdur, belki de tekizdir. Fide üretimi kontrollü ve teknik kadromuzun takibi altında yapılıyor. Aynı zamanda seramızda zirai don için bir kısmı elektrikli bir kısmı yakıtlı ısıtma ünitelerimiz var, onları kullanıyoruz. Bu şekilde zirai donu bertaraf etmeye çalışıyoruz. Özellikle zirai don riski olduğu dönemlerde 24 saat seralarda personel bulunduruyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: