Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz; Atatürk Üniversitesi, Bölgenin Lokomotifi
Öğrencilerin kariyer yolculuklarını şekillendirmek ve bu süreçte kendilerine rehberlik etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarına (KUDAKAF’25) katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin bölge ve ülke için taşıdığı önemi güçlü ifadelerle vurguladı.
Yayınlanma :
26.04.2025 23:09
Güncelleme :
26.04.2025 23:09


Öğrencilerin kariyer yolculuklarını şekillendirmek ve bu süreçte kendilerine rehberlik etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarına (KUDAKAF’25) katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin bölge ve ülke için taşıdığı önemi güçlü ifadelerle vurguladı.
25-26 Nisan 2025 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ve "Yetenek Her Yerde" temasıyla düzenlenen fuara; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Önceki Dönem İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Milletvekilleri Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Ardahan Milletvekili Kaan Koç, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncer Altuğ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Alemdar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, siyasi parti temsilcileri, bölge üniversitelerinin rektörleri, kamu kurumları ve özel sektör yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: "Sektörel Deneyim ve Girişimcilik Ekosistemine Katkı Sağlıyoruz"

Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı ile öğrencilerin iş dünyasıyla doğrudan temas kurabildiğini, genç yeteneklerle sektör temsilcilerini buluşturduğunu vurgulayan Rektör Hacımüftüoğlu, bölge üniversiteleri ile ortak yürütülen BÖKAP Proje Cinsi gibi projelerle hem öğretim üyelerine daha fazla proje desteği sağlandığını hem de beyin göçünün önlenerek bölgesel kalkınmaya katkı sunulduğunu kaydetti.
Yılmaz: "Atatürk Üniversitesi, Bölgenin Lokomotifi"
Kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise konuşmasında Erzurum’un tarihsel, kültürel ve stratejik önemine vurgu yaparak sözlerine başladı. Erzurum’un, Anadolu’nun kapısı olduğunu ve bu tarihi misyonun, bugün eğitim ve bilim alanındaki çalışmalarla devam ettiğini ifade eden Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin bu süreçteki öncü rolüne dikkat çekti.

Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin yalnızca Erzurum için değil, tüm Doğu Anadolu Bölgesi için bir kalkınma gücü olduğunu belirterek: "Atatürk Üniversitesinin bilim ve teknoloji üretme kapasitesi arttıkça, bölge üniversiteleri de güçlenecek, bölge şehirlerinin sosyo-ekonomik yapısı gelişecektir. Üniversite ne kadar güçlenirse, bölge de o ölçüde gelişecektir" dedi.
Eğitime ve bilimsel çalışmalara verilen desteğin bölge insanının refahı üzerinde doğrudan etkili olacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin vizyon projelerine gerekli her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Üniversitenin geliştirdiği projelerin yalnızca akademik başarılarla sınırlı kalmadığını, bölgesel kalkınmanın anahtarı hâline geldiğini vurgulayan Yılmaz, Atatürk Üniversitesi tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar gibi bundan sonrada atılacak adımların önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek KUDAKAF’ın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Üniversitenin Vizyon Projeleri Takdim Edildi

Protokol konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet fuar alanını gezdi. Atatürk Üniversitesi standında Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu tarafından ağırlanan Yılmaz’a, üniversitenin gelişimine katkı sunacak vizyon projeleri sunuldu. Hacımüftüoğlu, bu projelerin yalnızca üniversiteye değil, ülke yükseköğretimine ve bölge ekonomisine de önemli bir katma değer sağlayacağını ifade etti.
Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin ortaya koyduğu vizyonun bölgesel kalkınma için büyük önem taşıdığını ve bu süreçte üniversitenin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.
Gençlerle Hatıra Fotoğrafı

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: