Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez kimdir?

Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez'in hayatı merak ediliyor. Peki, Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında, nereli? Ömer Kerkez'in eşi kimdir?

Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez merak edilen isimler arasında. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında, nereli? Ömer Kerkez ne mezunu? Ömer Kerkez'in eşi kimdir? Ömer Kerkez'in siyasi görüşü ne? Ömer Kerkez hangi partiden? Ömer Kerkez hangi görevlerde bulunudu'' sorularını aratıyor. Peki, Ömer Kerkez kimdir? Ömer Kerkez kaç yaşında, nereli? Ömer Kerkez ne mezunu? Ömer Kerkez'in eşi kimdir? Ömer Kerkez'in siyasi görüşü ne? Ömer Kerkez hangi partiden? Ömer Kerkez hangi görevlerde bulunudu? İşte tüm merak edilenler...

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakyada doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve bu bölümden 1988 yılında mezun oldu.

Hatay'da hakim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Ömer Kerkez, sırasıyla Elbistan, Kozluk, Erzin Cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığında tetkik hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Kerkez 5 Temmuz 2017'de Yargıtay üyeliğine, 14 Şubat 2023'te ise Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmişti.

Ömer Kerkez kimdir