UDER Başkanı Yusuf Yıldırım: "Gazze'deki çocukların yaşadığı acıyı yürekten hissediyoruz"

Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER) Başkanı Yusuf Yıldırım 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde İsrail'in Filistin'e karşı yaptığı çocuk katliamlarına değindi.

 Yıldırım konuşmalarında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlarken, UDER-Ulusal Çocuk Hakları Derneği olarak çocuk haklarının evrenselliğine dikkat çekmek ve çocukların korunması, gelişimi ve refahı için çalışmalarımızı sürdürmek adına bir kez daha bir araya geliyoruz.

Çocuklar, toplumumuzun en değerli varlıklarıdır ve onların haklarına saygı göstermek bizim önceliğimizdir. Ancak, bu anlamlı günde, Gazze'de yaşanan acı verici olaylar nedeniyle yüreklerimiz ağırlaşmaktadır. Masum çocukların hayatlarının kaybedilmesi, insani bir krizin acı bir yansımasıdır ve bu olay karşısında derinden üzülmekteyiz.

Gazze'deki çocuk ölümleri, insanlık adına kabul edilemez bir durumdur. Bu olaylar, çocuk haklarına saygı gösterilmemesinin ve barışçıl çözümler yerine şiddetin tercih edilmesinin bir sonucudur. Bu trajedi karşısında sessiz kalmak yerine, güçlü bir şekilde kınamak ve dikkat çekmek sorumluluğumuzdur.

UDER olarak, Gazze'deki çocukların yaşadığı acıyı yürekten hissediyoruz. Çocukların can güvenliğini sağlamak, onların temel hak ve özgürlüklerini korumak ve yaşamlarını iyileştirmek için küresel olarak daha fazla çaba gösterilmesini talep ediyoruz.

Bu Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, çocuklara yönelik şiddeti sona erdirmek, eğitim haklarını güvence altına almak, sağlıklı bir çevrede büyümelerini sağlamak ve her çocuğun potansiyelini gerçekleştirebileceği bir gelecek sunmak için birlikte hareket etme çağrısında bulunuyoruz.

Çocuklar, umudumuzun ve geleceğimizin teminatıdır. Onların haklarını korumak ve desteklemek, hepimizin sorumluluğudur. UDER olarak, çocukların güvenliği, refahı ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha taahhüt ediyoruz.” Dedi.