Türkiye Diyanet Vakfı Patnos'ta Kurban Bağışlarını Alıyor

Patnos Müftülüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kurban bağış kampanyası bu yıl da başladı. Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde yürütülen kampanya kapsamında, tüm mazlum ve ihtiyaç sahiplerinin Kurban Bayramı'nda kırmızı et ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yürütülüyor.

Patnos Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, bu yıl da bağışların yoğun ilgi gördüğü belirtildi. Son yılların en yüksek bağışının toplanacağı ümidini dile getiren yetkililer, tüm vatandaşları kurban bağışlarında bulunmaya davet etti.

Bağışlar Nasıl Yapılabilir?

Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, Patnos Müftülüğü'nün Patnos merkezde açtığı sıtand da yapabileceği belirtildi.

Bağışların Kullanımı

Toplanan kurban bağışları, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ve mazlum coğrafyalara dağıtılacak. Kurbanlar, kesildikten sonra hijyenik koşullarda paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yetkililer Vatandaşlardan Destek Bekliyor

Patnos Müftülüğü yetkilileri, vatandaşları kurban bağışlarında bulunarak ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincine ortak olmaya çağırdı. Yetkililer, "Kurban bağışları, mazlum ve ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincine ortak olmamıza ve onların yüzünde tebessüm oluşturmamıza imkan tanır. Herkesin imkanları doğrultusunda bağışta bulunmasını rica ediyoruz" dedi.

Kurban Bağışının Önemi

Kurban kesmek, İslam dininin temel ibadetlerinden biridir. Kurban kesmenin maddi ve manevi birçok faydası vardır. Kurban kesmekle Allah'a şükredilir, fakirlere yardım edilir ve yoksulluk giderilir. Kurban eti, ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak gıda israfının önüne de geçilir.

Patnos Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Kurban kesmekle Allaha şükredilir