Murat Çepni Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır?

DEM Parti'nin İBB Adaylarından Murat Çepni Kimdir? İşte Detaylar...

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde gösterecekleri adayları açıkladı. Bu açıklamalar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adaylarından biri olarak Murat Çepni'nin de ismi yer aldı. İşte Murat Çepni'nin yaşamı, kariyeri ve siyasi geçmişi hakkında detaylar:

Kimdir?

Murat Çepni, Rize'nin İkizdere ilçesinde doğdu. Lise mezunu olan Çepni, üniversite eğitimini tamamlayamamıştır. Aktif siyasete 2010 yılında başlayan Çepni, özellikle Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Halkların Demokratik Partisi gibi çeşitli siyasi oluşumlarda görev almıştır.

Siyasi Geçmişi

Çepni, 2010-2016 yılları arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi üyeliği ve yöneticiliği görevlerini üstlenmiştir. Daha sonra Halkların Demokratik Partisi'ne geçen Çepni, bu partide PM üyeliği, Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve MYK Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi Kariyeri

Evli ve 2 çocuk babası olan Murat Çepni, 27. Dönem İzmir HDP Milletvekilliği yapmıştır. Çepni, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adayı olarak gösterilmiştir ve Meral Danış Beştaş ile birlikte bu göreve aday gösterilmiştir.

DEM Parti'nin İBB adaylarından Murat Çepni, siyasi kariyerinde çeşitli görevler üstlenmiş ve Kürt siyasi hareketinde önemli bir figür olmuştur. DEM Parti'nin İBB seçimlerinde gösterdiği adaylar arasında yer alması, Çepni'nin siyasi etkisinin ve öneminin bir göstergesidir.