Engelini Unutup, "Engellilerin Umudu" Oldu

Ağrı'da yıllardır tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sokaklara kutular koyarak mavi kapak toplayan Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Sadullah Çabaş, topladıkları mavi kapakları tekerlekli sandalyeye dönüştürüyor.

Biriktirdiği mavi kapaklarla engelli olan ve maddi durumu olmadığı için tekerlekli sandalye alamayan vatandaşlara umut oluyor. Engellilere karşı daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Sadullah Çabaş, “ 2011’de Ağrı’da engelliler derneği kurdum. Çok uğraştım derneği kurmak için insanlara umut olmak için, bizde bişeyler yapmak istedik. Bizim için balık yemesi önemli değil, balık tutması daha önemli ve daha sonra sosyal projemiz olan ‘mavi kapak’ toplamaya başladık. Sağ olsunlar Ağrı’daki insanlarımızla birlikte öğrencilerimiz, işyerlerimiz, emniyet teşkilatımız, hemşire kardeşlerimiz, öğretmenlerimiz yani duyarlı olan insanlarımızla biz bu sosyal mavi kapak projemizi yürüttük. Bu sosyal projemiz ile birşeyler elde etmeye çalıştık dedi.

“400-500 ENGELLİYE TOPLADIĞIMIZ ‘MAVİ KAPAK’ SAYESİNDE TEKERLEKLİ SANDALYE VERDİK

Çabaş konuşmalarına şöyle devam etti:

“En azından 400-500 taneye yakın engelli yurttaşımızı tekerlekli sandalyeye kavuşturduk. Onları topluma kazandırdık. Onların içerde kalıp hapis olmasını istemedim. Kendim de engelli olduğum için, hani derler ya damdan düşmeyen, damdan düşenin halinden anlamaz diye, tabi bu projemiz çoğu insana örnek oldu. Müge Anlı ATV programına da teşekkür ederim. Kendilerine de teşekkür ederim Ağrı’ya 62 tane tekerlekli sandalye gönderdi. Biz bunu engelli yurttaşlarımıza dağıttık. Ben burada tüm hayırsever ve yetkililerimizden duyarlılık bekliyorum. Amaç bir makamda başkan olup oturmak değil fedakar olmak lazım, duyarlı olmak lazım. Engelli olmak beden de değil, beyindedir. Ağrı’da engelli sayısı çok fazla, Türkiye’nin 81 iline göre daha çoktur. Ama tabi bazı şeyleri devletimize bırakmayalım. Bizde duyarlı olalım ve kendi çabamızla da yardımcı olabiliriz. Onlara yolu biz gösterelim. Biz şimdi bu mavi kapakları Ankara Genel Merkeze göndereceğiz. Onlarda tekerlekli sandalyeye dönüştürüp bize göndercek bizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz. Bu geçen yıldan beri topladığımız kapaklar, 500 bin taneye yakın kapak var şuan burda tabi devamı gelecek biz pes etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.