Ağrılı kadınların yeni uğraşı epoksi sanatı (Videolu Haber)

Ağrı Halk Eğitimi Merkezi'nde kadınlar için çeşitli uğraş ve istihdam kapısı olacak sanat kursları ilgi görüyor.

Ağrı Halk Eğitimi Merkezi’nde kadınlar için çeşitli uğraş ve istihdam kapısı olacak sanat kursları ilgi görüyor. 

Kaza yapmış araba camlarından, kırılmış, bozulmuş vitrin camlarının kullanılarak kadınların elinde sana dönüşen atık malzemeler, Ağrılı kadınların kazanç kapısı olmaya devam ediyor.

Ağrı’da kadınların yaptığı epoksi sanatı Epoksi, iki kimyasal maddenin birleşimiyle elde edilen bir çalışmadır. 24 saat sonra kürleşerek dekoratif tabloların meydana gelmesini sağlıyor. Doğada toplanılan materyaller, çiçeklerle, cam parçaları ve taşlarla dekoratif tablolar, nişan tepsileri başta olmak üzere dekorasyona ait bütün ürünlerin üzerinde görsel olarak tamamlamak adına epoksi kullanılıyor.

Uzun zamandır bu mesleği yaptığını ve geri dönüşüm malzemelerine hayat verdiğini söyleyen Geleneksel El Sanatları Öğretmeni Ülküye Gengörü, “Ben uzun zamandır bu işi yapıyorum. Geleneksel El Sanatları mezunuyum Şuan yoğun olarak epoksi çalışıyoruz. Epoksi Ağrı’da çok ilgi gördü. Genelde rahleler yapılıyor, tepsiler yapılıyor, nişan tepsisi, magnetler çok yapılıyor, duvar saatleri çok yapılıyor. Yani kişiye tamamen kendi isteği üzerine çalışmalarımız oluyor. Aynı zamanda kullandığımız malzemelerin bir kısmı geri dönüşümden yapılıyor, mesela kaza yapmış arabaların camları çöpe gidiyor. Biz onları alıyoruz. Duvar panolarında, saatlerde ve ya magnetlerde kullanabiliyoruz. Onun dışında doğada olan çiçekleri kurutuyoruz. Onlarla da epoksi yapılabiliyor, tepsilerin içine, takıların içine kullanılabiliniyor. Yani çok amaçlı, çok geniş kapsamlı bir iş” diye konuştu.