Ağrı'da Çiftçiler Kısa Süreliğine Yağmur Durmasının Fırsatını Değerlendirerek Gübreleme Yaptı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde son günlerde etkili olan yağışların ardından kısa süreli bir yağmur molası, çifçiler tarafından ekimlerine gübre sermek için fırsat olarak değerlendirildi.

Yağışlar Tarımsal Üretime Katkı Sağladı

Son haftalarda Hamur ilçesinde etkili olan yağışlar, tarımsal üretime önemli katkı sağladı. Yağışlar sayesinde toprak nemini koruyan ve kuraklığın önüne geçen çiftçiler, kısa süreli bir yağmur molasını da ekimlerine gübre sermek için değerlendirdi.

Yapılı Köyünde Gübreleme Çalışmaları Yapılıyor

Hamur'un Yapılı (Şeynok) köyünde de çiftçiler, tarlalarına gübre sererek ekimlerini gübrelemeye başladı. Gübreleme çalışmalarıyla tarımsal verimin artması ve ürünlerin daha kaliteli olması hedefleniyor.

Çiftçiler Yağışlardan Memnun

Çiftçiler, son günlerde etkili olan yağışlardan ve gübreleme imkanı bulmalarından memnuniyetlerini dile getirdiler. Yağışların tarımsal üretime önemli katkı sağladığını ve ürünlerin daha iyi gelişmesine yardımcı olduğunu belirten çiftçiler, gübreleme çalışmalarıyla da verimin artmasını beklediklerini ifade ettiler.

Ağrı İki Mevsimi Bir Yaşıyor

Ağrı, son yıllarda iklim değişikliğinin etkisiyle iki mevsimi bir yaşıyor. Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar ve kuraklık, kış aylarında ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava kendini gösteriyor. Bu durum, tarımsal üretimi de olumsuz etkiliyor.