Resim Bölümü öğrencileri, teorik bilgilerini atölyelerde pratiğe dönüştürerek, haftanın her günü atık malzemelerden sanat eserleri oluşturuyor.
Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Nurten Alparslan, yaptığı açıklamada, okulda geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıldığını belirterek, "Öğrencilerimize 'Çöpe Atma, Sahip Çık' anlayışıyla evde kullanmadıkları veya ailelerinin çöpe atmayı düşündüğü malzemeleri okula kazandırmayı öğretiyoruz. Bu sayede hem geri dönüşümü destekliyor hem de sanat eserlerine dönüşmesini sağlıyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk geri dönüşüm kütüphanesine sahip olduklarını belirten Alparslan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesi ve Emine Erdoğan'ın 'Sıfır Atık' projesi kapsamında okulumuza bu kütüphane kazandırıldı. Öğrencilerimiz burada hem geri dönüşüm bilincini kazanıyor hem de sanatın farklı alanlarında gelişiyor" ifadelerini kullandı.
Sanat eğitimi alan öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Alparslan, "Bu okul yetenek sınavıyla öğrenci kabul ediyor. 60 resim ve 30 müzik bölümü öğrencisi olmak üzere toplamda 90 öğrenci eğitim alıyor. Bu yılki başarı oranımız yüzde 95 oldu. Mezunlarımız resim, heykel, seramik, animasyon gibi sanat dallarında üniversitelere yerleşti" dedi.
Özellikle kırsal bölgelerden gelen maddi imkânları kısıtlı öğrencilere destek verdiklerini dile getiren Alparslan, "Elimizdeki malzemeleri en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Evlerde toplanan ve atık olarak görülen malzemeleri okulumuzda bir depoda saklıyoruz. Öğretmenlerin rehberliğinde, ihtiyaç duyulan malzemeler buradan temin edilebiliyor. Geri dönüşüm bilinci ailede başlar ve biz bu farkındalığın yaygınlaşması için çalışıyoruz" diye konuştu.
Eğitimin sadece akademik bilgiyle sınırlı olmadığını, aynı zamanda hayata da hazırlık olduğunu belirten Alparslan, "Öğretmenlerimizin ve Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'in destekleriyle okulumuzda büyük bir geri dönüşüm bilinci oluşturduk. Öğretimle beraber eğitimi de kazandırıyor, öğrencilerimizi hayata hazırlıyoruz. Artık dünya sürekli tüketmeye yönelik bir dönemden geçiyor. Biz ise öğrencilerimize geri dönüşümle var olanı değerlendirme bilincini kazandırmak istiyoruz" dedi.
Bu farkındalık çalışmalarının gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapan Alparslan, "Bu bilinci öğrencilerimize kazandırabilirsek, onlar da kendi çocuklarına aktaracaklardır. Bu bizim için maddi kazancın ötesinde büyük bir manevi kazançtır" ifadelerini kullandı.
Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi’nin bu farkındalık çalışmaları sayesinde geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 'Çevre Beratı' ödülüne layık görüldüğünü belirten Alparslan, okul yönetimi, öğrenciler ve öğretmenler geri dönüşüm bilincini yaymaya ve sanata dönüştürmeye devam edeceklerini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: